Navigácia

 • Aktualizácia údajov

  Dáta z programu aScSuplovanie boli aktualizované
 • Ezüstérem a megyei olimpián

  Kulcsár Gábor (8.G) 2. lett az angol nyelvi olimpia megyei fordulójában. Gratulálunk!

 • Dobogós helyezések a brünni Robotversenyen

  Stanga Dávid (3.A) és Baller Anita (3.B) alkotta csapatunk 2. és 3. helyezést ért el valamint különdíjat kapott a Nemzetközi Robotikai Versenyen Brünnben. Gratulálunk!

 • Pro Litteris 2% támogatás

  Kérjük, ajánlja fel adója 2%-át az iskola mellett működő Pro Litteris alapítványnak, ezzel is segítve diákjaink oktatását. Köszönjük!

  Nadácia Pro Litteris

  924 01 Galanta, SNP 1004/34

  IČO: 31 822 843

  számlaszám (IBAN): SK70 0200 0000 0000 2043 5132

  BIC: SUBASKBX

   

 • Iskolabál 2018

  2018. január 20-án óriási érdeklődés mellett (az összes hely elkelt, sőt...) került sor a fergeteges hangulatú iskolabálra. Diákjaink műsora (néptánccsoport és Tsízió diákszínpad) után következett  a remek buli.

 • Karácsonyi műsor

  A III.B osztály diákjai nagyon szép Karácsonyi műsort adtak, amibe bevonták az I.G kisdiákjait. Nagy Köszönet!

 • Bábosaink a környék óvodáiban

  Iskolánk bábcsoportja rendszeres vendége a környék iskoláinak és óvodáinak. Amint elkészül egy-egy új darab, máris elindulnak bábosaink, hogy bemutassák. Nemrég a kajali és a galántai óvodába vitték kis karácsonyi történetüket, és együtt várták a Mikulást az ovisokkal.

 • Művészeti csoportok összpontosítása

  Művészeti csoportok összpontosítása

  A Kodály Zoltán Gimnázium művészeti csoportjai decemberben összpontosításon vettek részt Deákin. A rendezvény a Bethlen Gábor Alap támogatásával jött létre.

 • Bethlen Gábor Alap - Sikeres eszközbeszerzés

  December folyamán  megérkeztek művészeti csoportjaink munkáját segítő fény és hangtechnikai eszközök, melyeket intézményünk pályázati úton szerzett meg. 

 • Budapesti tanulmányút

  A III.A diákjai Bergendi M. és Szentandrási I. vezetésével Budapesten voltak. Képek: Budapesti tanulmányút

  Bővebben:

 • Siker az országos szavalóversenyen

  A pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium 2017.november 24-ére hirdette meg a XII. Kulcsár Tibor Vers- és Prózamondó Versenyt, melynek a Védcölöp utcai Pozsonyi Magyar Intézet adott otthont.

  Iskolánkat a középiskolások kategóriájában Balla Barnabás, a III.B osztály tanulója képviselte. Az idén 80. születésnapját ünneplő József Attila-díjas Gál Sándor Könyörgés című versével készült. Barnabás előadásával a 3. helyen végzett. Gratulálunk!

 • Nyílt nap

  Iskolánk Nyílt napot szervezett, amelyre meghívta az alapiskolák végzős tanulóit.

  Képek: Nyílt nap

 • Fizika előadás

  A Tudomány és technika hete alkalmából iskolánk szakelőadást biztosított a harmadikos és negyedikes tanulók számára. Immár hatodik alkalommal volt diákunk, Dr. Moravský László plazmafizikus, a pozsonyi Coménius egyetem tanára tartott előadást, címe Rezgések és hullámok volt.

  Képek: Fizika előadás

 • Avatás

   Képek: Avatás

  Találgatások, titkok,lázas készülődés előzik meg minden évben hagyományosan a mindenkori III.A osztály szervezésében sorra kerülő novemberi avatást. Az újonc elsősök két és fél hónapig tartó gólyaléte ezzel a nappal, pontosabban a fogadalomtétellel véget ér. Az idei tanévben ez a nap november 16-ra esett.

  A felhőtlen szórakozásnak ígérkező napot, a mókát komoly előmunkálatok előzték meg. Nem kis próbatétel a harmadikosoknak: a műsor legyen kerek, garantáltan humoros sok poénnal, de egy elsősre nézve sem lehet semmilyen körülmények között bántó, sértő, a feladatok peregjenek, üresjárat, unalom a terem tájékára sem tévedhet.

  A műsor színpadra állításában csak az első lépések tűntek nehezen kivitelezhetőnek. Elszabadult a pokol, pontosabban a képzelet, érkeztek a „harmadik ások” háza tájáról a jobbnál jobb ötletek. Kreativitásban, szervezésben, összhangban nem volt hiány. Gyűltek a díszletek, elkészültek a filmfelvételek és a forgatókönyv végső változata.

  Az előző két tanévben színpadhoz, fellépésekhez szokott III.A hozta formáját, remek hangulatot varázsolt az iskola éttermébe. Az elsősök is kitettek magukért: énekeltek, táncoltak és a játék kedvéért „szót fogadtak”. A sok kimerítő feladatot követőn megtörtént a fogadalomtétel, majd felszabadultan együtt énekelve zárták a napot a kicsik és a nagyok.

  Divatos dolog csapatépítésről, csapatépítő tréningek szükségességéről beszélni. Minden különösebb tudományosság nélkül: az elmúlt hetek minden várakozást felülmúló egységről, igazi csapatmunkáról szóltak mind a III.A, mind az elsősök életében.

 • 2. 11. 2017

  Diákjaink tanulmányi úton jártak Ausztriában. Bővebben:Esterhazyak_nyomaban.odt

  Képek: Esterházyak nyomában

 • Arany és ezüst asztaliteniszben

  A járási asztalitenisz-bajnokságon fiúcsapatunk aranyérmes, lánycsapatunk pedig ezüstérmes lett. Gratulálunk!

 • Indul az uszoda!

  A gimnázium uszodája 2017. október 16-tól a nyilvánosság számára is nyitva tart.

  Bővebben: nyitvatartasuszoda2017.doc

 • 5. 10. 2017

  A „Csillagok közt fényességes csillag“ történelemversenybe, amelynek témája Szent László élete és kora, több csapat kapcsolódott be, a verseny pedig több fordulós. Iskolánk csapatát a következő diákok képviselik: Panyik Barbara (2.B), Konderka Vanessa (3.A), és Gurányi Krisztián (3.A) – sikeresen abszolválták az I. fordulót. Ezt követően 2017. június 9-én részt vettek az Alsóbodokon megrendezett II. fordulóban, majd ezt megnyerve bejutottak az országos döntőbe. (A II. forduló végeredménye az összesített eredményt mutatja, mert Alsóbodokon kívül Somorján is volt egy forduló a versenyző csapatok számára). Az országos döntőt 2017. szeptember 22-én rendezték meg Deákin, ahol iskolánk csapata a részt vevő tizenhárom csapat közül szoros küzdelemben a nagyon szép negyedik érte el. Jutalmul a csapat egy kétnapos tanulmányi úton vehet részt. A  diákoknak gratulálunk, és további sikereket kívánunk.    

  A mellékelt képek:

  felkészítő tanár Veres László, Konderka Vanessa, Panyik Barbara, Gurányi Krisztián

  másik kép: A csapat  Szentmihályfán is kutatta Szent László emlékeit Kovács Attila plébános úr segítségével.

  harmadik kép : Egyházgellén Jankó Gábor plébános úr fogadott bennünket és mutatta be az emlékeket.

  Képek: Szent László nyomában

 • 5. 10. 2017

  Iskolánk csapata továbbjutott a Gloria Victis középdöntőjébe. Gratulálunk!

  A csapat tagjai: Gurányi Krisztián, Panyik Barbara, Balušík Laura, felkészítő tanár Veres László

  Kép: Gloria Victis

Novinky

Kontakt

 • Gymnázium Zoltána Kodálya s VJM Galanta - Kodály Zoltán Gimnázium Galánta
  SNP 1004/34, 924 01 Galanta
 • 031 780 2266

Fotogaléria